5/9/18

Ρε άει πάνε ε Σουβλάκι!

Τώρα αυτό είναι τίτλος ή βρισιά; Καλή ερώτηση, αλλά ταιριάζει και στα 2, καθώς το όνομα του μαγαζιού είναι Pane e Souvlaki.

Το μαγαζί βρίσκεται στην πόλη της Κέρκυρας, πάνω σε μια πάρα πολύ ωραία πλατεία. Όσοι έχετε πάει στην Κέρκυρα ξέρετε, να μην ρωτήσετε για πάρκινγκ, αλλά για εσάς που δεν έχετε πάει, η πόλη έχει κάποιους χώρους εκτός του κέντρου, ενώ όλο το κέντρο είναι κλειστό για οχήματα και τα καντούνια σας περιμένουν να τα περπατήσετε. Οπότε μην περιμένετε να βρείτε πάρκινγκ εκεί κοντά, θα το αφήσετε όπου το αφήσετε και θα περπατήσετε έτσι κι αλλιώς. Για να είστε εκεί άλλωστε, (και) για περπάτημα πήγατε. Βέβαια σίγουρα έχει πάρα πολλά πράγματα για να δείτε και να κάνετε τριγύρω.

Το μαγαζί το βρήκαμε μέσω Google. Δε μας το πρότεινε κανείς. Εμείς όμως θέλαμε να πάμε να το δούμε, οπότε μια ωραία μέρα με φεγγάρι (ε;... μάλλον δεν κάνω για ποιητής...) και πολύ ζέστη, κατηφορίσαμε (ή ανηφορίσαμε... ακόμα ψάχνομαι για το που είναι το πάνω και το κάτω στη Κέρκυρα) και καθήσαμε στο μαγαζί.

Το μαγαζί έχει 2 χώρους, έναν μέσα (σε έναν ημιόροφο) και λίγα τραπεζάκια έξω. Τα έξω τραπεζάκια δεν είναι και τόσο βολικά, είναι πάνω στην πλατεία, η οποία έχει μια ελαφριά κλίση, τα πιάνει ήλιος, κάνει ζέστη, γενικά δεν είναι ο καταλληλότερος χώρος για φαγητό. Πάνω, υπάρχει άνεση, φυσιολογική διακόσμηση και φυσικά κλιματισμός. Εμείς λοιπόν κάτσαμε... κάτω... γιατί δε ξέραμε για τα πάνω, δεν μας το είπε κανείς και το μάθαμε όταν πήγαμε στο μπάνιο για να πλύνουμε χέρια πριν φάμε...

Το σέρβις χωρίς να είναι κακό... δε μπορώ να πω ότι το εκτιμήσαμε. Ευγενικοί ήταν, εξυπηρετικοί ήταν, αλλά προσωπικά διέκρινα μια... σταγόνα αδιαφορίας ας το πω. Δεν ήταν τόση όσο να μας ενοχλήσει, αλλά ήταν τόση όσο να το παρατηρήσω.

Ο κατάλογος είναι τυπικός κατάλογος σουβλατζίδικου με μια διαφορά. Τα τυλιχτά (αν έχουν) τα δίνουν μόνο στο χέρι και δεν τα σερβίρουν στο τραπέζι. Δε ξέρω γιατί, μη με ρωτάτε, με ξένισε αρκετά είναι αλήθεια. Αλλά εντάξει, δικαίωμά του του κάθε μαγαζιού να λειτουργεί όπως θέλει. Οπότε, μια τυροκαυτερή, μια μερίδα πατάτες και 2 μερίδες καλαμάκια (κοτόπουλο και χοιρινό) έφτασαν στο τραπέζι μας. Υπήρχαν επιλογές στο κατάλογο, όχι ιδιαίτερα πολλές βέβαια, άλλωστε μιλάμε μόνο για μερίδες, απλά εμείς προτιμήσαμε να μείνουμε στα παραδοσιακά μας.

Το φαγητό που ήρθε ήταν καλό. Εντάξει όχι κάτι που θα μας ενθουσιάσει, αλλά σωστά ψημένο το κρέας, η τυροκαυτερή αξιοπρεπέστατη και οι πατάτες χωρίς λάδι. Εδώ, να πω κάτι που πρέπει για να αποκατασταθεί η αλήθεια. Σε όσα μαγαζιά πήγαμε στην Κέρκυρα, οι πατάτες ήταν προτηγανισμένες. Σε άλλα μέρη θα το έλεγα φάουλ, αλλά εκεί, με την αυξημένη κίνηση καταλαβαίνω ότι είναι πιθανό να μην προλαβαίνεις σε πολλές περιπτώσεις να κόβεις πατάτες στο χέρι. Στο μαγαζί αυτό διαφημίζει κιόλας ότι έχει πατάτες στο χέρι, το οποίο θέλαμε να δούμε ακριβώς για το λόγο αυτό. Και οι πατάτες του... είναι προτηγανισμένες, απλά κομμένες με διαφορετικό τρόπο. Σίγουρα δεν είναι στο χέρι και σίγουρα δεν είναι φρέσκες. Έχουμε δει και σε άλλα μαγαζιά αυτή τη πρακτική, που μπορεί να ξεγελάει κάποιον τουρίστα ή κάποιον που δεν ασχολείται και πολύ με τον κλάδο, αλλά όχι εμάς.

Πάμε τώρα στην λυπητερή, που ήταν σίγουρα λυπητερή. Για όλα αυτά και λίγο νερό και ένα αναψυκτικό, πληρώσαμε περίπου 23€. Ναι μεν το φαγητό ήταν καλό, αλλά 11,5€ το άτομο για 2 μερίδες από 3 καλαμάκια μια πατάτες και μια τυροκαυτερή είναι πολλά. Και να φανταστείτε ότι οι μερίδες που πήραμε είναι οι φτηνότερες στο κατάλογο.

Ανακεφαλαιώνοντας, ένα μαγαζί σε θέση πολύ καλή και τουριστική, που θα πετύχετε σίγουρα σε κάποια βόλτα, με 2 χώρους, έναν καταλληλότατο για φαγητό και έναν πιο... αγροτικό αν θέλετε, σέρβις ικανό αλλά όχι άψογο για εμένα, φαγητό αρκετά καλό και σίγουρα όχι «τουριστικό» από άποψη ποιότητας αλλά σίγουρα ακριβό για αυτό που προσφέρει. Είναι σίγουρα πολύ καλό για τουρίστες που ακούνε σουβλάκι και τρέχουν τα σάλια τους, αλλά Έλληνας που ξέρει να φάει δύσκολα θα μείνει ευχαριστημένος εκεί. Σίγουρα δεν είναι ένα μαγαζί που θα ξαναεπισκεφτούμε. Και για του λόγου το αληθές, πάρτε και μια ακόμα άποψη από το Google (και την μετάφρασή της που είναι όλα τα λεφτά).


Pane e Souvlaki
Γκύλφορδ 77, Πλατεία Σαν Τζάκομο/Δημαρχείου
Κέρκυρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου